Проект "ФИЗИКА ЗА ВСЕКИ"


ОНЛАЙН ФОТО КОНКУРС "ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА“
ПОСВЕТЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СВЕТЛИНАТА – 16 МАЙ
Иво Джокин – инициатор и организатор на конкурса, директор на Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, с. Байкал.

Темата на конкурса провокира 174 деца и младежи (от 4 до 18 години) от цялата страна да изразят своето отношение към светлината. Те са "запечатали" по неповторим и оригинален начин своят поглед към светлината около нас, освен красивите природни пейзажи с изгреви и залези, много участници са уловили красиви природни явления, свързани със светлината - дъга, слънчево хало, отражение и пречупване на светлината, дори и частично Лунно затъмнение.

Творбите са класирани в 2 направления (общински детски градини и училища и детски градини и училища от страната), в 4 възрастови групи: детски градини, 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Идеята ни е конкурсът да се провежда ежегодно, като разширим обхвата на участниците, включвайки и студенти. Всички снимки могат да се видят на фейсбук страницата на Общински център за извънучилищни дейности с. Байкал.

Наградените творби са класирани в тези направление от жури с представители на Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, община Долна Митрополия и Съюзът на физиците в България. Протоколът с наградените автори е публикуван на страниците на организаторите, като грамотите и наградите на отличените деца ще им бъдат изпратени по пощата. С тях ще бъде организирана виртуална и реална изложба, която ще бъде представена по време на Националната конференция по образованието по физика, която ще се състои през есента на тази година.

Представяме някои от най-впечатляващите фотографии:

Даниел Любенов, 6 години, ДГ "Щастливо детство", гр. Тръстеник


Детска градина "Радост" Севлиево


Георги Дамянов, 3 клас, НЧ "Пробуда 1925г.", с.Байкал


Теодора Кунова, 2-ри клас, ОУ "Васил Левски", гр. Белене


Алесия Иванова, 5 клас, ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", с. Горна Митрополия


Ивайла Надворни, 7 клас, ОУ "В. Левски", гр. Разград


София Кръстева, НГПИ "Свети Лука", гр. София


Виктория Михайлова, 8 клас, СУ "Евлоги Георгиев", гр. Тръстеник


Калоян Димитров, 10 клас, ПГМЕТ, гр. Троян
Copyright® UPB, Sofia 2014
Webmaster: Viktor Gushterov