50-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ПО ФИЗИКА
на тема: „Климатичните промени и образованието по физика”
2 – 5 юни 2022 г., град Варна
Организатори: Съюз на Физиците в България, Министерство на образованието и науката, фондация "Еврика" и Институт за изследвания на климата, атмосферата и водите - БАН

Първо съобщение
Второ съобщение

Програма

Книжка с Абстракти
Сборник с доклади

Младежка научна сесия
Краен срок: 30 май 2022 г.
Програма
Класиране

Брошура за Младежката научна сесия 2022.


Представяне на видеа от проекти по физика от Ученическата сесия „Физика, околна среда и климатични промени“ по време на 50-ата Юбилейна национална конференцията на Съюза на физиците в България (юни 2022 г.).
Видеата вижте тук и тук.
Национален конкурс за есе за ученици и студенти „ФИЗИКА, ФИЗИЦИ И ОКОЛНА СРЕДА“
Краен срок: 30 април 2022г.
КласиранеЕсета на участниците, публикувани във Вестник „Аз-буки”: бр. 25/2022, бр. 26/2022, бр. 28/2022, бр. 29/2022, бр. 30/2022,

Национален онлайн фотоконкурс за ученици (гимназиален етап) и студенти на тема: „ФИЗИКА И КЛИМАТ“.
Краен срок – 15 май 2022 г.
Резултати
Класиране по описание
Класиране по художествена стойност

На 20 юни 2022 във Физическия факултет на Софийския университет, бяха връчени отличията (сертификати, дипломи и плакети) на участници във фотоконкурса "Физика и климат". В приятната обстановка на зала А315 ученици и студенти от 24 населени места: Благоевград, Брезово, Варна, Велинград, Враца, Габрово, Дупница, Карлово, Казанлък, Кресна, с. Медковец-област Монтана, Никопол, Плевен, Пордим, Раднево, Радомир, Русе, Самоков, Смолян, Сопот, София, Троян, Хасково, Шумен имаха възможност да се запознаят с членовете на журито (проф. Сашка Александрова, доц. Нели Димитрова и Венцислав Петров - експерт по фотография) оценило техните фотографии и да разговарят с тях. Интерес предизвика лекцията "Физиката и изкуството във фотографията", поставила пред младите хора много въпроси за размисъл. В срещата участваха още учители, преподаватели във ВУЗ и родители.
Тези, които не успяха да присъстват се включиха онлайн и ще получат своите отличия на посочен от тях адрес или на адреса на училището.
Очакваме тази среща да обогати участниците в конкурса със знания и ги направи по-уверени и мотивирани за участие в бъдещи подобни прояви.

Допълнителни материали от Венцислав Петров: Лекцията за история на изкуството и един разказ за най-екзотичното място на което е снимал.

НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ ПО ФИЗИКА “Акад. МАТЕЙ МАТЕЕВ”
За изключителни постижения при откриването и развитието на млади таланти
За постижения при създаване на условия за най-подходяща учебна среда
Предложения за участие в двата конкурса се приемат до 23.05.2022 год.


Copyright® UPB, Sofia 2014
Webmaster: Viktor Gushterov